Каква е разликата между двете системи за нивелиране на плочки Perfect Level Classic и Perfect Level Pro?

Ако се чудите коя от двете системи за нивелиране на плочки да изберете, коя е подходяща за вас или конкретната работа, която предстои да извършите, надяваме се да ви улесним чрез тази статия. Ще представим Perfect Level Classic и Perfect Level Pro по отделно и ще дадем насоки за кого е подходяща всяка една от тях. 

Системата за нивелация на плочки Perfect Level Classic е предназначена по-скоро за плочки с формат 40/40см. Използвали сме я и за 50/50см, но наистина трябва майсторлък, за да постигнете желания ефект, а именно нивелирани плочки без потъвания. За плочки с правоъгълна форма, Perfect Level Classic може да ви помогне, ако размерът е 25/40см, 10/60см, 15/60см, за по-голям размер препоръчваме употребата на Perfect Level Pro. Няма значение дали ще бъде теракот, гранитогрес, фаянс, камък, стига да е в рамките на тези размери. Това е следствие от по-малкия размер на подложките и клиновете.

Клиновете са с дължина 55мм, ширина 11мм и височина 10мм (в най-високата част). Подложките са с височина 45мм и дължина (на тази част, която остава под плочките) 20мм. Поради тези размери препоръчваме да не се използват за много големи плочки, защото не можем да сме сигурни, че клина ще хване достатъчно добре и двете плочки една за друга.

Колкото до дебелината на плочките, тя може да бъде до 12мм, т.е. при повече от 12мм отново няма как клина да захване двете плочки. Но всичко това може да бъде от полза – ако ще полагате често срещаните плочки 33/33 или 40/40см с дебелина 8мм, системата за нивелиране на плочки Perfect Level Classic е решението за вас, защото няма да инвестирате с Perfect Level Pro, която е по-скъпа. Тя ще създаде желаната равна повърхност без проблем, работи се изключително бързо и лесно с нея, не се нуждаете от специален инструмент, за да я поставяте.

Подложката е създадена да оформя стандартна фуга от 1,5мм, но ако решите, че искате да е по-широка, просто добавете кръстачки или дистанционери с желаната ширина.

Да обобщим. На кого препоръчваме системата за нивелиране на плочки Perfect Level Classic:

– любители, които имат базисни технически познания как се лепят плочки, искат да спестят парите, които биха заплатили на професионалист за услугата, но все пак желаят добър резултат
– професионалисти, които не работят с по-голям формат от 50/50см или 25/40см, 10/60см, 15/60см и сродни размери
– клиенти, които искат да си гарантират добро качество на свършената работа и затова предоставят системата на професионалиста със уговорката да я използва

нивелиране на плочки

Системата за нивелация на плочки Perfect Level Pro (видео тук) е подходяща за всякакъв формат плочки, особено с размери над 50/50см и над 25/40см и с дебелина от 3мм до 16мм. Само вижте размерите на клина и подложката. Клин – дължина 105мм, ширина 22мм и височина19мм (в най-високата част). Подложка – височина 40мм и ширина (на тази част, оставаща под плочките) 30мм. С тези размери можете да ги използвате за 100/50см, 100/100см, 120/60см, 80/80см и т.н., а тенденциите са да се полагат все по-големи и по-големи настилки и облицовки. Особено при правоъгълните форми, само един професионалист или пък разочарован клиент знае какви неприятности се получават – потънали, стърчащи плочки и то навсякъде, а накрая майстора казва „Криви са ви плочките!“… И често е прав за съжаление. Ако искате да няма изненади и да имате гаранция за перфектно свършена работа с плочки с правоъгълна форма и големи плочки, използвайте системата за нивелиране Perfect Level Pro.

Тук имате и избор за ширината на фугата – 1мм,2мм или 3мм. Разбира се, ако желаете по-голяма отново добавяте кръстачки или дистанционери с желаната ширина.
За работа с нея са необходими клещи Perfect Level, за да бъде клинчето добре притегнато към подложката и съответно да изравни абсолютно двете плочки една спрямо друга.

Нека обобщим. На кого препоръчваме системата за нивелиране на плочки Perfect Level Pro:

– професионалисти, които работят с всякакви размери настилки и облицовки, а и всякаква разновидност – гранитогрес, теракот, фаянс, камък и т.н. и желаят да работят по-бързо и по-качествено
– управители на строителни фирми, които искат да повишат продуктивността на екипите и да си гарантират удовлетворението на клиентите
– клиенти, които искат да си гарантират добро качество на свършената работа и затова предоставят системата на професионалиста със уговорката да я използва

Надявам се тази статия да ви е от полза при избора на система за нивелиране на плочки, ако все пак имате още колебания, въпроси или се нуждаете от насока, свържете се с нас.

Цени Perfect Level PRO: тук.

Цени Perfect Level Classic: тук.