Предимства на изкуствения камък

Изкуственият камък е практично решение за облицовки на фасади и на интериори. От него може да се направи дворна ограда, настилка около басейна или малка декоративна стена в градината. Ако е направен добре, боядисан е и обемно, и повърхностно, с качествен пигмент, той ще запази външния си вид дълги години и ще се радвате на красиви стени, фасада или ограда, за които не сте платили колосални суми.

В следващите няколко абзаца ще ви запознаем с предимствата на изкуствения камък. Прочетете и след това вземете решение искате ли да го ползвате или не.

Изкуственият камък е по-лек. Това означава, че можете да го монтирате върху много повече повърхности отколкото естествения и то без да е необходимо допълнително укрепване на стените.

Монтира се лесно. Повечето фирми, производители на изкуствен камък предлагат изкуствен камък с плоска задна страна и парчетата могат да се фиксират с лепило за керамични плочки. Разбира се, всяка марка има своите особености и е най-добре да следвате инструкциите на производителя, но като цяло можете да се справите бързо и лесно дори без помощта на специалист.

Имитират редки видове камъни. Харесали сте си естествен камък, който може да бъде намерен само на другия край на света, примерно, и искате точно него за облицовка. Дори да ви е по джоба, едва ли ще си струва да го поръчате и да чакате доставката му. Спокойно можете да поръчате изкуствен камък, който изцяло да имитира неговите шарки, релефа – всички търсени ефекти. Ще спестите доста пари и ще направите това, което искате, и то доста бързо.

Изкуствените камъни са безвредни. Ще кажете: „Какво по-екологично от естествените камъни?“ и донякъде ще сте прави. Но! Гранитът и червената керамика например повишават радиационния фон, докато изкуствените камъни са изцяло екологични и безвредни за вашето здраве.

И така, да обобщим: изкуствените камъни са водоустойчиви, здрави, екологични, устойчиви на всякакъв тип механични въздействия, с дълъг експлоатационен живот и ниско тегло. Монтират се лесно и могат да пресъздадат красотата дори на най-редките видове естествен камък.

предимства на изкуствения камък

предимства на изкуствения камък

предимства на изкуствения камък

 

предимства на изкуствения камък

предимства на изкуствения камък

предимства на изкуствения камък

предимства на изкуствения камък

Разгледайте модели на различни марки, запознайте се с техните специфики и вземете окончателно решение – облицовка от естествен или от изкуствен камък предпочитате.

Тази статия може да бъде полезна и на ваши приятели. Моля, споделете я чрез бутоните за най-популярните социални мрежи отдолу. Благодаря ви!