Стъклени плочки – за какво да ги използвам

Стъклените плочки са истинско съкровище – изглеждат страхотно, издръжливи са на механични въздействия (трудно се драскат и чупят), устойчиви са на температурни промени. Почистват се лесно и имат не просто висока, а изумителна декоративна стойност. Можете да ги използвате навсякъде. Ние ще ви подскажем къде се използват най-често, а после вие отпуснете въображението си.

 

Акцент в кухнята

Сложете стъклени плочки на стената зад мивката. Естествената слънчева светлина през деня и светлината от лампата над мивката вечер, в комбинация с водата и стъклените плочки ще дават чудни отблясъци. Подберете плочките в цвят, който хармонира с основния цвят на кухнята или пък в контрастен цвят, за да ги превърнете наистина в акцент.

стъклени плочки

Пред или около камината

Това е наистина страхотно решение. Жълто-червено-оранжевите езици на запаления огън ще се отразяват в стъклените плочки и ще озаряват цялата стая с мека светлина. Нали си представяте колко по-уютно ще бъде да седите близо до камината в зимните вечери?

 

Банята

Защо да не си вземете морско сини, стъклени плочки поне за едната стена? Или небесно сини? Или по-скоро оранжеви, като слънчице – особено ако банята ви има прозорец и можете да ги сложите срещу него! Така естествената светлина в мокрото помещение ще е многократно повече. Банята отдавна е място не само за къпане, но за цялостен релакс. Стъклените плочки определено ще допринесат за уюта й.

стъклени плочки

В басейна и/или двора

Колкото и хубаво да стоят стъклените плочки в дома ви, в градината можете да се насладите наистина на цялата им прелест. Помислете къде е най-добре да сложите пано от стъклени плочки, така че да отразява богатството от цветове и светлината на вашата градина.

 

Независимо какъв цвят стъклени плочки изберете, тяхното най-голямо достойнство винаги е налице – те отразяват светлината и цветовете на околните предмети и създават усещане за повече пространство с приказна атмосфера.

Тази статия може да бъде полезна и на ваши приятели. Моля, споделете я чрез бутоните за най-популярните социални мрежи отдолу. Благодаря ви!