Трикове за бързо есенно почистване

Разкъсвате се между разумното решение да почистите дома си, докато все още е слънчево и топло и да се пошляете още малко, докато времето е хубаво. Най-добре е, разбира се, да съчетаете и двете.

 

  1. Направете план за чистене на жилището.

Хаотичните действия отнемат повече време, а и крайният резултат не е особено добър. Затова, следвайте стриктно плана за почистване на жилището. Започнете с кухнята и банята, те обикновено са най-мръсни, ще ви отнемат най-много време и е добре да се преборите с тях, докато ентусиазмът не ви е напуснал.

 

  1. Докато чистите, оставете препаратите и пералнята да работят.

Повечето препарати трябва да се нанесат върху повърхностите и да стоят известно време преди да ги изтриете с кърпа и заедно с тях да оберете и мръсотията. Затова, нанесете препарат върху повърхностите в едната стая, изчистете другата и се върнете в първата. Пуснете и завесите от хола да се перат, докато чистите.

 

  1. Не проявявайте слабост при чистенето на гардеробите и шкафовете.

Всичко, което не сте ползвали в последната една година сложете в торби и изнесете от къщи. Направете го бързо и методично, не си позволявайте да си спомняте сантименталната история на всяка една вещ или дреха. Колкото по-малко вещи имате, толкова по-бързо ще чистите и ще поддържате всичко в ред.

 

  1. Снабдете се с удобни кърпи, четки и всякакви джаджи за почистване и ги носете с вас през цялото време.

Ако ви е удобно, ще изчистите по-бързо. Поставете всички инструменти и препарати в една кофичка и я носете с вас през цялото време. Така няма да губите половин час да търсите четката за прах и още 15 – 20 минути, за да намерите препарата за прозорци.

 

  1. Оцетът и содата правят чудеса.

В случай, че препаратите ви свършат или пък не искате да дишате изпаренията на разни химикали, използвайте комбинация от оцет и сода, за да изчистите банята, кухнята, хладилника.

трикове за бързо есенно почистване

Облечете удобни дрехи, пуснете си любимата музика, не поглеждайте телефона и фейсбука си през 10 минути и ще свършите за час – два с почистването на цялата къща.

 

 Тази статия може да бъде полезна и на ваши приятели. Моля, споделете я чрез бутоните за най-популярните социални мрежи отдолу. Благодаря ви!