3 идеи за домашния офис

3 идеи за домашния офис

3-идеи-за-домашния-офис

Налага ви се от време на време да доработвате вкъщи или пък вече сте набрали смелост да работите самостоятелно? А помислихте ли за работния си кът?

Когато имате стая без конкретно предназначение, направете домашния си офис в нея. Ще разполагате с пространство за всичко необходимо – дори за второ работно място, което ще ползват децата и/или половинката ви. Проблемът е, когато такава стая липсва и трябва да намерите кътче, в което да можете да работите удобно и на спокойствие. Огледайте внимателно жилището си. Винаги се намира свободно ъгълче.

3-идеи-за-домашния-офис

Вариант №1

Офис в нишата или подстълбищното пространство

3-идеи-за-домашния-офис

Мястото може да е толкова тясно, че да не можете да поставите стандартна маса или бюро. Тогава предвидете стелаж или здраво закрепени за стената полици. Нека тази от тях, която се пада на подходящата за вас височина, е малко по-широка – да събира поне лаптопа ви или монитора на стационарния компютър и един бележник. Нея ще ползвате за работен плот. За клавиатурата сложете подвижна поставка под плота. Можете да поставите под него подвижен контейнер за документи, бележници, различни дреболии.

Необходим ви е още удобен офис стол.

Ако до работното място не достига дневна светлина, изберете настолна лампа с възможност за регулиране на положението ѝ. Осветеността на работното поле трябва да пада отгоре и отляво. Ако пишете с лявата ръка – съответно отдясно.

Декорацията е по ваш вкус – направете така, че работното ви място да е уютно.

 

Вариант №2

Офис в шкафа

3-идеи-за-домашния-офис

Да, идеята не е оригинална, но пък е изключително практична за малките жилища. Шкафът може да е тип гардероб, с две вертикални врати. За да ви е удобен падащият плот, вероятно ще трябва малко да излиза извън дълбочината на гардероба. Рафтовете над него ще съберат най-често използваните книги, папки, моливници, органайзери.

Ако бюрото ще е падащата врата на шкафа, укрепете я с допълнителни панти така, че да издържи натоварването от работните ви принадлежности и облягането ви върху нея. Когато полиците над плота са недостатъчни, можете да поставите рафтчета или да окачите текстилни органайзери на страниците отвън.

Изберете най-удобния стол и подходяща настолна лампа. Или пък монтирайте LED ленти под горните полици – ще спестите пространство.

Като свършите със задачите, дръпнете стола до стената и затворете шкафа. Знак, че работният ви ден е приключил.

3-идеи-за-домашния-офис

Вариант №3

Невидимият офис

Разбира се, невидим е условно казано. Но ако потърсите стол и маса от прозрачни материали – стъкло и метал, здрава пластмаса – светлината ще минава през прозрачните мебели и те няма да претоварват визуално помещението. С подходяща конструкция дори няколкото лавици може да са от прозрачен поликарбонат.

Поставете ги на удобно място в дневната, кухнята, дори в спалнята (ако не сте привърженик на фън шуй). Подберете ярки акценти, които ще маркират работния ви кът и ще внесат настроение.

3-идеи-за-домашния-офис

Спорна работа!

Тази статия може да бъде полезна и на ваши приятели. Моля, споделете я чрез бутоните за най-популярните социални мрежи отдолу. Благодаря ви!